vrijdag 6 november 2009

1400 kcal

Ik ben een heel ander mens nu ik bij de natuurgenezeres op de weegschaal stap dan zes weken geleden. Zij is de consulente van het Bio-HCG-ampullen verhaal. Ik mag haar graag. En de kuur is een enorm succes geweest, we kunnen niet anders zeggen. Fase 2 is afgelopen. Nu is het een kwestie van volhouden.

Omdat ik van de natuurgenezeres niet alleen de ampullen had gekocht, maar ook morele support, mag ik nog één keer ter controle naar haar toe. Zelf had ik al lang vastgesteld dat ik ruim 9 kilo ben afgevallen. Ik beken dat ik de afgelopen week behoorlijk gezondigd heb: één keer pindasoep van Mildred, één keer een wit broodje met veel brie van Vinnie, en een keer een fles wijn - met zijn tweeën. Maar verder eet ik braaf spinazie met kabeljauw of tomaten met gerookte forel, van die dingen.

Haar wonderweegschaal wijst uit dat mijn vet-, vocht-, en spiergehalte en spijsvertering nu allemaal helemaal goed zijn. Om op mijn huidige gewicht te blijven mag ik 1400 kcal per dag en proberen niet meer dan een béétje koolhydraten te eten, vooral bonen, geen witte rijst en witte pasta's. En brood róósteren. En fruit alleen 's morgens. Theoretisch kan ik nog steeds verder afvallen. Het hoeft geloof ik niet meer, maar ach, ik vind het best.

Rinus, collega van de drukkerij, komt van de week binnenlopen en zegt zonder inleiding: 'En nu ophouden hoor!' 'Mannen hebben graag een beetje houvast,' grijnst de natuurgenezers, 'vrouwen zullen zeggen hoe goed je er uit ziet.'

Geen opmerkingen: