dinsdag 25 januari 2011

Britse Cottage Pie

Na afloop van de verhuizing blaak ik van de energie. 'Reenske! Ik werk weer in Amsterdam! Kom je eten? Maak ik een eenvoudige doch voedzame Britse Cottage Pie voor je. Uit de Allerhande. Maar zonder mutsje.'

Men neme: 1 pond aardappelen, 250 gram rundergehakt, 2 uien, 125 gram champignons, 1 el mosterd, 25 g boter, 75 g belegen kaas, geraspt, 250 gram snijbonen

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelen 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul. Bak de ui en champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor, breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal. 2. Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. 3. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met puree. Bak in 20 min.goudbruin.

Geen opmerkingen: