vrijdag 14 januari 2011

Bye bye Troefmarkt

Een van de vele vreugden in mijn nieuwe buurt is de Troefmarkt, een supermarktje onder het grote /hoge woonzorgcomplex het Flevohuis. Ze verkopen er bijna alles, vooral Hollandse waar, en vooral lekkernijen waar ouderen van houden - relatief erg veel koekjes. Ze hebben lekker brood, verse groenten en fruit, vlees kaas en zuivel. Er wandelen veel oude mensen doorheen met rollators. Ze kopen weinig en ik verdenk ze dat ze driemaal daags naar de Troefmarkt gaan. De mensen die er werken zijn buitengewoon aardig en aandachtig. Een heel, héél groot verschil met de diverse AH's hier in de Indische Buurt. Het enige nadeel is dat hun openingstijden wat beperkt zijn: van 09.30 tot 16.30, niet zo gunstig voor de forenzende burger.

Ik gebruik de laatste weken de Troefmarkt nogal eens bij het denken over hoe het nu verder met Mutti moet. Kan ze niet naar 'mijn' Flevohuis, breng ik soms te berde. Het is zo dicht bij mij en er daar een alleraardigste Troefmarkt. Maar mijn Geschwister vinden niet dat je een Drentse moeder moet verkassen naar Amsterdam. Ik ben er op tegen om Amsterdammers af te schilderen als assertieve monsters, maar ik snap het ook wel weer.

Wie schetst mijn verbazing als ik vanmiddag ontdek dat de Troefmarkt leeg is. De eigenaar ruimt net de laatste spullen in een busje. 'Wat?' roep ik, 'gaat u wég? Waarom? Ging het niet meer? Wat erg! U was de leukste winkel in de buurt!' Hij zegt: 'Laat ik het maar zo samenvatten: ze hebben andere plannen met de ruimte.'

Op de site van het Flevohuis staat te lezen dat er onder meer een ruimte komt met zorg voor beginnende dementerenden. 'De supermarkt Troefmarkt zal in begin januari de deuren sluiten. De bewoners kunnen gebruik maken van een bezorgservice uit de buurt. Over ongeveer 1,5 jaar staat er een gloednieuw dienstencentrum, waar o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, een restaurant en een winkel gevestigd zullen zijn.

Geen opmerkingen: