woensdag 19 januari 2011

Spotify

Sorry Sis, ik word stééds moderner. Nu ben ik weer helemaal op Spotify. Laatste zei iemand iets over cloud serving en/of cloud-surfing, en ik had géén idee wat dat was. Maar toen zag ik Nichtje met Spotify in de weer en begreep ik dat het daar over ging. Toen heb ik Vinnie gevraagd er een verhelderend stuk over te schrijven en dat deed hij en nu weet ik het. Je kan alle muziek van de wereld op je computer ontvangen zonder het te hoeven kopen. Via Spotify.

Naar aanleiding van het concert 'Bach met Ballen' afgelopen zaterdag met luitmuziek van Bach wil ik graag ook thuis luitmuziek van Bach. Tot voor kort zou ik dat proberen te vinden via LimeWire (gratis) of te kopen via iTunes (betaald) en dan op mijn op mijn iPod te zetten. Nu ga ik Spotify eens proberen, eerst maar eens de gratis versie. Dan word je geloof ik stelselmatig lastig gevallen met reclame. Je kan ook iets betalen en dan krijg je die reclame niet. Je kan ook nog wat meer betalen en dan komt het allemaal je smartphone binnenvallen. Alle muziek van de wereld voor 10 euro per maand. Maar dat geldt alleen voor de Android, niet voor Apple. Misschien wordt het tijd voor een Netbookje? Want ik heb de computer nog niet aan de stereo gekoppeld.

Prachtige luitmuziek van de Zweedse gitarist Göran Söllscher hoor ik, van Deutsche Grammophon. En inderdaad, na drie nummers krijg ik storende reclames. Dan ga je op den duur wel betalen. Dat is ook goed.

Geen opmerkingen: