dinsdag 18 januari 2011

In de pijplijn

De collega belast met de verhuizing komt langs.Hij heeft plattegronden mee. Het wordt wel een beetje krap daar, maar het zij zo, het ís Amsterdam. We mogen allemaal nog maar één bureau in plaats van de twee die we nu hebben. We zitten ook strak tegen elkaar aan. Ben benieuwd hoe het uitpakt. De niet zo blije Rotterdamse naar Amsterdam meeverhuizende collega heeft aangegeven dat ze niet naast of tegenover RoRo7 wil zitten, omdat die zo luid niest. Ja, zo heeft iedereen wat.

Maandagochtend komen de verhuizers naar Capelle en die pakken alles in, en dan diezelfde dag te Amsterdam ook weer uit. Jan Willem vertelt dat hij al heel veel banen heeft gehad en overnames meegemaakt. Hij is zestig. Hij vindt het allemaal best. Hij is fijn kalm en vriendelijk en begripvol. Dat het hem drie uur kost om van zijn woonplaats Enschede naar Capelle te reizen, hij windt zich er niet over op. Hij gaat met de trein. De krant, een kruiswoordpuzzel, het is hem allemaal goed.

Ik wil een mailtje sturen naar de Capelse collegae dat wij maandag al weg zijn. Dat het er waarschijnlijk niet van komt om nog een afscheidsfeestje te doen.  Dat het niet aan hen lag dat wij liever in Amsterdam werken. Maar de mailfunctie 'aan alle Capelse collegae' werkt niet voor mij. De secretaresse die het zou kunnen en  die ik het moet laten doen, mag het ook niet doen zonder toestemming van bovenaf. Dat mailtje zit dus nog in de pijplijn.

Geen opmerkingen: