zaterdag 1 januari 2011

Vooruitzichten

Het is de hoogste tijd voor een driekaarten legging. Ik doe 'verleden', 'heden', 'toekomst', ofwel 'Hoe was  2010?', 'Hoe is vandaag?' en 'Hoe wordt komend jaar?'

'Hoe was 2010?' De Schildknaap van Pentakels bestudeert het pentakel en tracht zich ermee te verbinden. Hij gaat helemaal op in waar hij mee bezig is. De bomengroep en de bergen zijn verwijzingen naar de toekomst, die er hoopvol uitziet. De Pentakels-Schildknaap staat voor leergierigheid, volhardend, tolerant ten opzichte van alle mensen, verantwoordelijk, voorzichtig, bezorgd. Pentakels Schildknaap zoekt naar kennis, ervaringen en nieuwe vaardigheden. Wat een mooie kaart. Kunnen we met treugwerkende kracht intens tevreden terugkijken op vorig jaar.




Wil ik betekenis geven aan deze eerste dag van 2011 dan mag ik die halen uit de kaart 'De Dood'. Die ziet er dramatisch uit, maar dat valt wel mee. De kaart symboliseert dat de oude mens als het ware sterft en dat de nieuwe wordt geboren. De transformatie van de persoonlijkheid en het binnengaan in een nieuwe bewustzijnssfeer. Geestelijk gezien betekent het het sterven van het oude ego en het overgaan naar een hoger bewustzijn. Ook al is men op zo'n nieuwjaarsdag een beetje hersendood, eigenlijk is dat óók al weer heel mooi.





Voor 'komend jaar' trek ik de kaart 'Bekers 7'. De kaart voor het komend jaar: zoeken naar idealen. Deze persoon heeft allerlei wensen voor ogen en kan hieruit zijn keuze maken. Hij weet niet precies wat hij wil. Alles is mogelijk. In alle bekers zitten alle mogelijkheden. De slang staat voor energie en macht, de lauwerkrans voor roem en overwinning, de draak voor agressie en strijd, de burcht voor materiële zekerheden, juwelen voor rijkdom, het hoofd  voor de partner, de relatie. De beker met de gesluierde, uitstralende gestalte duidt op iets van jezelf, jouw ziel. Wat is het ware geluk, wat brengt jou het ware geluk? Deze kaart spoort aan om onderscheidingsvermogen aan te kweken en je idealen voor ogen te houden.

Geen opmerkingen: