woensdag 19 januari 2011

Eyewear

Naar de opticien. Jongste Nichtje had zo'n leuke bril op laatst, dat ik dacht, díe wil ik ook wel. Het gebeurt nu zo vaak dat ik bijna niets meer kan zien, dit kan niet zo doorgaan met dat tuiltje leesbrillen, ik moet een echte bril, multifocaal en duur. In de Javastraat zit een Surinaamse opticien. Best een hippe winkel. Bent u nieuw hier, vraag ik. Hij zit er al 26 jaar. 

Mijn ogen zijn een drama. Ik ben de Waarden even vergeten, maar ik heb zowel Waarden voor dichtbij als voor veraf. Glazen zullen tussen de 400 en  600 euro kosten, het montuur ca 150. Ik wil natuurlijk de beste glazen. En dat modelletje van Jongste Nichtje. Dat blijkt de Ray-Ban te zijn, een merk dat bekend is vanwege  de zonnebrillen. Maar Ray-Ban heeft ook een collectie design monturen. 'Een Ray-Ban bril is stoer, sportief en tegelijk ook sophisticated. Het is een van de meeste gewilde merken in de wereld van eyewear.' (Ofwel: 'Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend').

Hij heeft de Ray-Ban alleen in het zwart op voorraad, maar dat staat te hard. Liever heb ik bruin gevlamd. Of roze. Maar drie brillen, dat is te hoog gegrepen. Het komt vast wel op 800 euro per stuk. Neem er dan eerst één, zegt hij. O ja, dat kan ook.

Twee weken duurt het, schat hij in. Bel maar als het bruingevlamde model in huis is, zeg ik, dan kom ik langs met Nichtje en Jongste Nichtje.

Geen opmerkingen: