donderdag 20 januari 2011

Twee voor de prijs van één

Ben toch een beetje geschrokken van de prijs bij de buurtopticien en stap te Emmen bij Specsavers binnen, gelokt door de aanbieding 'Twee voor de prijs van één'. Hun oogmeting levert hetzelfde resultaat op als bij de buurtopticien: leesbril +2,25 , veraf + 0,75 waarbij een van de ogen een cilinder heeft. Of is. Ofzo.

Ik laat me de verschillen tussen de vier soorten glazen voor multifocale brillen nog eens uitleggen. en weet weer waarom ik de duurste op maat gemaakte glazen wil. Daar zie je het meeste scherp. 

Bij deze keten kosten de monturen even veel als bij de zelfstandige opticien om de hoek, maar de glázen zijn slechts een kwart van de prijs. Volgens deze mensen is dat omdat er honderden zo niet duizenden Specsaver-winkels zijn en zij de brillenglazen per miljoenen tegelijk inkopen. Ze hebben mooie educatieve folders en rekenen alles voor. Ja dan kun je uit sympathie wel naar je buurtopticien willen, maar die verschillen zijn te groot. En als je dan ook nog twéé mag voor de prijs van één... 

Het merk Ray-Ban hebben ze niet, maar wel Spijkers & Spijkers. Dat zijn twee zusjes. Tweelingen. De korting van de verzekering (150 euro) meegerekend komt men uit op 309 euro voor twéé brillen. 

Jongste Nichtje skypt dat ze haar bril van de Eyewish heeft. Dus nu nog even voor een laatste check naar het dichtstbijzijnde Eyewish-filiaal in onze eigen Bijenkorf voor een laatste check. Zonder mijzelf onmiddellijk de stijl van een Amsterdamse galeriehoudster aan te willen meten: daar zijn wellicht meer stadse modelletjes dan te Emmen.

Geen opmerkingen: