dinsdag 25 januari 2011

Resetten

Terwijl elders in de wereld revoltes plaatsvinden bespreek ik met Roro7 de Psychische Processen waar wíj doorheen gaan. Het is alsof we ons nu pas kunnen veroorloven om die 49 weken Capelle te verwerken. Moe, uitgeput, leeg... Ik weet het, het is werkelijk Categorie Klein Leed. Maar héél blij is ze wanneer ze ze vanochtend bij het nieuwe kantoor aankomt en de plastic bloemen op de ruiten ziet. Weer thuis. Daglicht.

Desgevraagd meld ik de nieuwe office-manager dat ik heel matineus ben, tenminste wàs, het afgelopen jaar althans, maar dat ik in Capelle ook alleen maar noodgedwongen zo vroeg begon. Dat ik mijn systeem en ritme opnieuw moet uitvinden. Resetten.

Dus zet ik de wekker niet. Ik word spontaan om 7.12 uur wakker. Een uur later dan de wekker het afgelopen jaar stond. Vandaag denk ik: laat ik gaan hollen en ik voeg zowaar de daad bij het woord. En dat in het donker en in de motregen. Al hollende denk ik: om 7.28 uur wilde ik bij Knooppunt Oudenrijn zijn. Als ik op dat moment nog bij Breukelen was dan ging het geheid mis. En om 7.44 uur bij Reeuwijk was OK, maar tien minuten later betekende file bij Knooppunt Gouwe bij Gouda.

Hoe snel zal na het resetten dit soort data uit mijn systeem zijn?

Geen opmerkingen: