zaterdag 22 januari 2011

Pearle Pearle Pearle

Nu ik toch bezig ben, dan ook maar naar de Pearle op de Linnaeusstraat. Zaterdag is wel toptijd, maar gedaan is ook maar weer gedaan. Er werken allemaal jonge allochtone meisjes die erg hun best doen, maar  ook een beetje geïrriteerd raken als je vraag stelt waar ze het antwoord niet op weten. Of als je niet tevreden bent met het antwoord. 

De brillenmaker hier blijkt Lucas Vermeij te heten, met e-ij, dat is leuk. De meisjes roepen hem:  Uw zus is in de winkel. Hij komt even met mij kletsen en zegt dat hij niet verwacht, welke multifocale glazen ik ook neem, dat èn lezen èn de computer èn veraf in één bril kan. Het wordt hoe dan ook een éxtra bril voor de computer, meent hij. De opticien, net als die in de Javastraat een Surinaamse man van tegen de zestig, bevestigt dat. Ja maar ik wil er juist van af dat ik steeds bril-op-bril-af moet.

Daar ben ik steeds al bang voor, maar deze brillenmaker is de eerste die dat bevestigt. Dat waardeer ik zeer Hier kosten de beste multifocale glazen 520 euro per paar. Univé betaalt daar 100 euro van en daarna krijg ik nog 20% korting. Er is ook nog een actie twee-voor-de-prijs-van-één. Het begint me wel weer te duizelen.

Een antwoord op de vraag wat het verschil is tussen Pentax-, Nikon- en Zeiss-glazen, allemaal topmerken zou je als leek zeggen, en waarom die idioot grote prijsverschillen, dat krijg ik van niemand.

Het vervelende híer is dat ik niet twee leuke monturen zie. Een lichtbruine Ray-Ban hebben ze alleen in zonnebrillen, daar kunnen ze mijn multifocale glazen wel in monteren, maar dan geldt twee-voor-een-actie weer niet. Zucht.

Is er misschien een brildragende lezer(es) die meeleeft en/of mij advies kan geven?

Geen opmerkingen: