vrijdag 1 april 2011

Grappen

Wat erg! Ik heb geloof ik geen gevoel voor humor. In elk geval niet voor 1 april. RoRo7 wil graag een 1 april-grap op de site. Moet je doen, zeg ik, maar je moet niet mijn mening vragen. Ik snap 1 april-grappen niet. Ik vind er niets aan. Je verspreidt een leugen en dat is dan leuk.

Vandaag heeft ze er een verzonnen en op de site gezet. Inderdaad zie ik er de grap niet van in. Gelukkig zijn er lezers die het wel leuk vinden. Die reageren met veel humor terug. Verder bekijken we alle persberichten met reserve. Is dit een 1 april grap???

Van een informatieve 1-april site: 'Een 1 april-grap is een goedaardige grap waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek willen houden. In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril. In Engelstalige landen wordt het April Fool's Day genoemd, en de Russen hebben het over Dyen' Doeraka (letterlijk vertaald: de dag van de dommerik). In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.

'Over de hele wereld zijn er nepberichten rondgestuurd, om mensen te bedotten op 1 april. In Nederland is een aardige grap de Heineken bierpad van Douwe Egberts Senseo. 'Na het gemak van de Douwe Egberts SENSEO® koffie- en Pickwick SENSEO® theepads introduceert Heineken in samenwerking met Philips de speciaal ontwikkelde Heineken SENSEO® bierpad. Voor koud bier met een heerlijke schuimkop op een moment dat jou uitkomt. Al het genot in één handzaam apparaat. Proost!', zo valt te lezen op Bierpad.nl.

Geen opmerkingen: