zaterdag 30 april 2011

Rechtdoor en opgewekt vrij en blij

Het is zonnig en winderig. Oostenwind.  We gaan een eindje fietsen. Ik ben weer zeer te spreken over mijn TREK-fiets die veel te lang in de schuur heeft gestaan. Zodra ik die fiets opstap begin ik keihard te rijden. 

We gaan het Diemerpark in, dat een eiland is tussen het Amsterdamrijnkanaal en IJburg. Het loopt tot Overdiemen, dat weer halverwege Muiden ligt. Hoe verstedelijkt en geïndustrialiseerd het hier ook is, er zijn steeds weer kleine stukje wonderen der natuur, want hier hier ligt de Ecologische Hoofdstructuur.  We doen nog even het vrolijke strand van Blijburg aan, maar daar is teveel Koninginnedag-gedruis.

De terugweg fietsen we langs het Amsterdam-Rijnkanaal terug. Fluitenkruid en koolzaad stralen je tegemoet. Het is net als langs de Nieuwe Waterweg, zeg ik, waar ik ooit eens van Vlaardingen naar Maassluis fietste. Ook zo rechtdoor en zo opgewekt vrij en blij.

We eindigen op de Diemerzeedijk bij Watersportbedrijf Peek, waar we weer van steiger naar steiger trekken en bootjes becommentariëren. Bobby wil dat zijn boot stoer is, ik wil dat-ie behalve stoer ook gezellig is. Je zou het niet zeggen, maar er zijn boten die voor beide kwalificaties in aanmerking komen.

Geen opmerkingen: