zondag 10 april 2011

Jachthaven

Bobby droomt van een boot, dus vandaag - ná de H. Mis (eindelijk weer eens), de middagkoffie, de nieuwe verduisterende rolgordijnen in het kapelletje/annex logeerkamer, en een eindeloze krantensessie in de zon op het balkon - gaan we kuieren. Mijn doel althans is kuieren, Bobby's doel is kletspraatjes maken in jachthavens en bootjes kijken teneinde een boot. Hij belooft: We doen het zo lang tot jij zegt: Het is genoeg geweest. Deal.

Er zijn wel vier jachthavens hier tussen Zeeburg en IJburg, een wonderschoon gebied ingeklemd tussen tunnels, bruggen en snelwegen. Watersport is hier wel degelijk mogelijk. De werven en havens liggen aan een kom met een doorsteek naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Het geeft een levendig uitzicht op de voorbijtrekkende binnenvaart.

Op de Diemerzeedijk treffen we Ginni op de fiets op weg naar haar Scott die een zeilbootje van het type Kolibri heeft liggen in Jachthaven Bovendiep.  We vinden je wel, zeggen we. Op alle werven zijn mannen boten aan het schuren/plamuren/dik-in-de-lak-aan-het-zetten. Bij Bovendiep geldt de regel: schuren op de éven dagen, lakken op de óneven dagen. En na 1 april alleen nog maar lakken.
 
Scott en zijn Kolibri hebben we zo gevonden. Er komen nog twee vrienden van Scott en Ginni langs, uit de Watergraafsmeer, en alras raken we met zijn zessen verzeild op het terras van Jachthaven Bovendiep. Wat een feestmiddag. Ik wil nu ook wel een boot.

Geen opmerkingen: