woensdag 27 april 2011

Nieuwe krullen

Eigenlijk zou een permanentje wel goed zijn, ('Nieuwe krullen') maar een permanentje zetten duurt twee uur. Ik ga naar de kapster beneden, die Mutti twee weken geleden heeft geknipt. Kan Mutti tussen het permanenten door niet even naar huis? Twee uur is echt te lang voor haar.

Nee, zegt de kapster resoluut, ze kan niet tussendoor naar huis. Permanenten is een opeenvolging van gedoe. Ze moet - voor zover ik het begrijp - eerst 20 minuten permamentvloeistof in het haar, onder de kap, en daarna moet dat uitgespoeld, waarna het wassen en watergolven aanvangt. Met de rollers. En dan weer 20 minuten onder de kap. En onderwijl moet de kapster steeds checken of alles wel goed gaat.

Dus stort ik mij in de wereld van de thuiskapsters. Als je 'thuiskapster Emmen' googelt kom je bij enige advertenties die niet meer actueel zijn. 'Die heeft mijn man op internet gezet, maar ik doe het niet meer. Hij moet die advertentie er nog af halen.' En een 'Hair Point Thuiskapster' die de telefoon niet opneemt. Mijn hoop is nu gevestigd op ene Olga met een Poolse of Russische achternaam te Klazienaveen. Een roman- of filmpersonage! Zij is alleen te mailen. Dan maar weer de volgende keer.

Geen opmerkingen: