maandag 30 mei 2011

Aan de Nespresso

Bij een proefabonnement op de Volkskrant dat ik me telefonisch heb laten aansmeren krijg ik een Nespresso-apparaat cadeau. Ze vragen niet of ik dat wel wil, het kómt gewoon. Er zit een pak proefcupjes bij maar die zijn na een week allemaal op. Albert Heijn verkoopt de cupjes niet. Huh? Wat nu?

Blijkt maar weer dat veel dingen me maar matig interesseren, zoals Nespresso, dat ik me dus nooit in Nespresso verdiept heb en geen weet heb van de strakke licenties en het fenomeen Nespresso-boutiques. In Amsterdam moet je voor je Nespresso-cupjes naar de Bijenkorf of de P.C.Hooftstraat. Omdat ik zaterdag toch in Oud-Zuid was ging ik ook maar even naar de P.C. Hooft. Het zag er heel anders uit dan deze foto. Bommetje bommetje-vol stond het  daar, met een sliert mensen tot op de  straat. Ik was onmiddellijk weer weg.

Alternatief: je bestelt ze telefonisch, of via de site. Elk cupje kost 0,33 à 0,37 euro. En is het nou lekkerder dan mijn eigen koffie? Ben er nog niet over uit. Het is wel gemakkelijker. Dit business model irriteert mij wel mateloos, maar door dat 'gratis' apparaat bij de Volkskrant zit ik nu aan de cupjes!

Geen opmerkingen: