vrijdag 27 mei 2011

Vespa's laatste scores

Op de eigen weegschaal is het moeilijk wegen, want die wijst elke keer als je erop gaat staan (al dan niet met Vespa in de armen) een ander gewicht aan, maar toch heb ik het gevoel dat Vespa onder het vastgestelde streefgewicht 5 kilo geraakt. Haar buikje is nog bol, en dat was altijd al bol, maar  haar speknek is weg.

We gaan weer naar de dierenarts. Ik bel voor een afspraak. Kan het vandaag? Nee dat kan niet, de agenda is vol. U had al veel eerder moeten komen, zegt de assistente, de laatste keer was 5 mei en toen  was de glucosewaarde te láág. U had na een week terug moeten komen!' Ja maar, pruttel ik, ik was op vakantie, en ik kon toch niet van Nichtje vragen een vakantiedag op te nemen? Want Vespa's glucose moet rond elven gemeten, vier uur na haar ochtendprik. Mag het nu? Glucose meten is maar éven. Toe! Na enig aandringen mag ik toch, tussendoor. Dank u wel!

De scores van vandaag: Vespa is nog maar 4,9 kilo en de suikerwaarde is 7,7. Dat is perfect. Vespa voelt zich nu weer senang, volgens de dierenarts, die mijn volhardendheid prijst en voorstelt dat we doorgaan met dat afvallen.Want dat buikje van Vespa is nog wel rond. Nu werken we toe naar 4,5 kilo.En: ik moet mij blijven realiseren dat - als ze nog verder afvalt - weer zelf  insuline kan gaan aanmaken en dus weer klachten kan gaan vertonen.

Geen opmerkingen: