maandag 9 mei 2011

Pythagoras

Het grootste deel van de dag liggen we in het eigen grasveld. Is de storm al gaan liggen? Vraagt deze en gene. Ja de storm is gaan liggen. Overdag is de temperatuur nu verrukkelijk, al merk je daar niet alles van als je pas om 13.25 uur wakker wordt. Dat geeft van die wonderlijke dagen waarbij je tegen drieën aan de ochtendkoffie zit.
Tegen vijven maken we een wandeling naar de grot van Pythagoras, die hier vlakbij in de bergen ligt. Wat het verhaal van Pythagoras is en waarom de heerser van Samos Policrates achter hem aan zat: dat vertelt geen gidsje.

De grot is heel ver en hoog, met onderweg ernaartoe diverse schattige kapelletjes. In allemaal branden we een kaarsje.
In de bergen stuiten we ook op een klein primitief stalletje, waar men dadels en honing en t-shirts met de tekst a2+b2=c2 verkoopt, alsook de beker van Pythagoras. Daar loopt al het water (danwel de wijn) uit als je verder dan een bepaalde lijn inschenkt. Die beker ontwierp P. om zijn studenten maat bij te brengen.

Mijn datalimiet is alweer bereikt dus ik kan niet meer bloggen. Yourgos onze huisbaas heeft wel internet en ongetwijfeld ook wifi, maar dat nummer weet alleen dochter Katarina en die is er niet overdag. Volgens de meisjes van Psili Ammos is Loukoullos (waar wij logeren) met hen het beste restaurant hier, maar Yourgos is zo aan het verbouwen, en in zijn eentje, dat hij nog steeds niet open is. Nu maar wachten tot Katarina weer thuis is. Ik snak naar bloggen en Bobby naar de uitslag van de bekerfinale Ajax Twente.

De staking van de benzinestations is weer over, meldt Yourgos, we kunnen weer rijden.

Geen opmerkingen: