vrijdag 6 mei 2011

Treuzelen




Van de week, het lijkt al eeuwen geleden, was ik in Utrecht bij Bert de G. voor business. Hij gaf me na afloop een paar nieuwe boeken mee, waaronder Pleidooi voor treuzelen' van Peter Delpeut, filmmaker en schrijver.

Omdat het buiten zo stormt zit er weinig anders op dan binnen te gaan liggen lezen. Ik heb vijf boeken mee, en het eerste boek is dus de eerste dag alweer uit. Ik ken hele Peter Delpeut niet maar ik mag zijn stukken graag. Het boek is een verzameling artikelen over aandacht en kijken. Fietsen en dralen. Kijken en lamgzaam tot je door laten dringen wat je precies ziet. Schoonheid ervaren, betekenissen realiseren en benoemen. De tegenhanger van snelsnelsnel zoals het dagelijks leven doorgaans is.

Fotografie van Hans Aarsman en het Hollands landschap. Schilderijen van Gilbert & George in het Kröller-Müller. Japanse erotische kunst in de Kunsthal. Een fietstocht van Bregenz naar Rome. Het stimuleert wel weer om een dagboek bij te houden en de observaties van de dag met de hand te noteren. Dat zal heel anders zijn dan een blog.

Tegen dat in een klap de avond valt kom ik erachter dat er in dit rustieke krot geen pannen zijn èn dat de lampen het niet doen. Tomorrow we will fix it all, belooft de eigenares. Tomorrow zou het ook niet meer stormen. Zeggen ze.

Geen opmerkingen: