zaterdag 14 mei 2011

Dal van de Nachtegalen

Nu ik zo achterloop met alle uitjes, bevindingen, ontmoetingen en boeken moet ik de boel de boel maar laten en het houden bij de belevenissen van de dag. We wonen nu bij Ian en Tina in hotel Tsamadou in Kokkari. Kleine hotelkamer, maar pal op het strand. De branding slaat bijna naar binnen. Die straffe noorderwind hier, dat hoort bij Samos, horen we nu. In de zomer als het veertig graden heet is, is dat lekker.

Vandaag wandelen we het Dal van de Nachtegalen. Héél lommerrijk, prachtig en idyllisch. Het wandelboekje dat ik mee heb (uit de reeks Rother Wanderführer) bevalt weer slecht. Wat zwetst die man. Gelukkig treffen we een leuk Grieks-Duits stel dat ons door de heuvels gidst. Uit Hannover, maar met een huisje hier, waar ze maar een keer per jaar komen. Van Platanákia lopen we via Vourliótes naar Manolátes en na de lunch weerom naar Planatákia.

Het boekje zegt dat het twee uur en drie kwartier duurt maar wij doen er mooi ruim vijf uur over. Wel vijf mooie uren.

Weet ik wel hoe nachtegalen klinken? Zijn het geen merels? We besluiten dat het nachtegalen zijn, de vogels die we horen zingen in het Dal van de Nachtegalen.

Geen opmerkingen: