donderdag 26 mei 2011

Martha Mier-addict

Onlangs komt er zomaar een reactie op een blog van een jaar geleden getiteld 'Een nieuwe Martha Mier'. Ene Hans R. reageert: 'Martha Mier spelen is altijd een goed idee. Elk boek heeft zijn eigen charme en inhoud. Zelf ben ik een Martha Mier-addict en probeer momenteel alle nummers te spelen van de 'Romantic Impressions'-delen.

Ik wil weer piano spelen. Ik raak er helemaal uit. En dan gaat de swing eruit. Ik wil een nieuw boek. Aangezien het zo weer weken duurt voordat je ook maar een beetje in de buurt van Broekmans & Van Poppel bent (ze zitten bijzonder genoeg en in Amsterdam en in Utrecht) en je als je er al komt weer niet weet wat ze wel en niet op voorraad hebben bestel ik zomaar twee Martha Mieren via hun webshop. Ik zoek een titel die lijkt op de door deze Hans R. aanbevolen serie Romantic Impressions. Het wordt Reflections, 7 elementary to early intermediate piano solo's in romantic style, book 2.

Bladmuziek is heel goed beschermd, auteursrechtelijk. Je vindt bijna geen gratis interessante bladmuziek op internet. Bol.com verkoopt deze muziekboeken ook, maar heb je nauwelijks bladerversies. Bij Broekmans & Van Poppel krijg je per muziekboek 1 pagina afgebeeld. Daar moet je dan maar je conclusies uit trekken, of je het denkt aan te kunnen of niet. Te moeilijk is onverdragelijk, maar te gemakkelijk is ook niet goed. Het is duidelijk: eigenlijk moet je bij ze langs. 

Uit angst om iets te moeilijks te kiezen heb ik nu iets te gemakkelijks gekozen, zodat ik zo'n stuk na twee keer oefenen al een beetje kan. Maar dat is deze avond ook wel weer fijn. Het is inderdaad heel romantisch.

Als u twee maal dubbeliklikt op de bladmuziek ziet u het groter.

Geen opmerkingen: