zondag 8 december 2013

Bist Du Bei Mir

Zus4 mag weer orgelspelen op Heiligabend. Ze wil graag dat wij komen logeren, maar om verschillende redenen  gaat dat helaas niet. Ze vraagt of ik wat inspiratie voor haar heb, want ze weet dat ik twee oude muziekboeken onzer orgeljeugd in de kast heb staan. Ik vind 'Een roze fris ontloken' en 'In Dulce Jubilo' en het 'Ave Verum' van Mozart, in de oude orgelboeken.

Onder het scannen van de partituren door probeer ik mijn muziek op mijn nieuwe telefoon te krijgen. Want wat ik via Spotify bewaard heb is echt niet genoeg voor als je offline bent. Merkte ik in de Ardennen.

Op mijn harde schijf thuis staan 3500 betekenisvolle lievelingsnummers. Die heb ik daar 5 jaar geleden op gezet, toen ik mijn iPod kocht. Maar sinds de iPhone, de nieuwe laptop twee jaar geleden en de intrede van Spotify heb ik iTunes niet meer gebruikt. Nooit vernieuwd. Onbegrijpelijke interface  nu. Grr.

Na twee uur lukt het dan toch een selectie uit die 3500 nummers naar de iPhone over te stralen en kan ik ineens weer Aafje Heynis luisteren. Het prachtige Bist Du Bei Mir... Misschien moet Zus4 daar maar inspiratie uit halen. Frau und Orgel.

Geen opmerkingen: