zaterdag 14 december 2013

Hoekbank Ego

De mensen zeggen dat ik een heel gezellige kamer heb, maar zelf vind ik 'm - door de nogal ingestorte gele (Rolf Benz-) hoekbank - toch een beetje shabby. Die hoekbank - bedoeld voor aangenaam  cocoonen - heb ik ca 15 jaar geleden gekocht bij de firma Van Til in Alkmaar. Echt niveau. Ik herinner me nog goed nog dat hij nogal duur was, en loodzwaar, en dat de kussens niet pasten - te klein. Maar soit. Dacht ik toen.

(De Rolf Benz-bank in kwestie heette toen Divano en heet nu Rolf Benz Ego, zie ik nu, en kost tegenwoordig ruim 11.000 euro. Help!)

In de loop der jaren is de bank  - geteisterd door katten, zonlicht en morsende mensen en die te korte kussens - steeds meer een uitgeleefd zooitje geworden. Wel gezellig, maar niet strak. Als we gaan sámenwonen, dan nemen we sámen een nieuwe strakke bank, denk ik al jaren.  Maar daarover moeten we wel samen beslissen. 

Het nieuwe huis schiet niet echt op en ik wil eigenlijk wel nú een nieuwe bank. Bobby vermoedt dat ik een bank wil kiezen om mijn smaak veilig te stellen, dus stel ik voor om samen naar Ikea en Villa Arena te gaan om het aanbod te beoordelen en bespreken. En onze voorkeuren te testen.

Ikea is het helemaal niet, dat wist ik eigenlijk al lang, maar dat is vandaag opnieuw bevestigd. En zo komen we weer in De Woonfabriek, bovenin Villa Arena, een winkel die ik iedereen kan aanbevelen. Allemaal fabrikanten - groot en klein - hebben daar uitstallingen van hun woonwaren en er loopt wat personeel, die over al die waren kan vertellen.

We zijn het eigenlijk bijzonder snel en vanzelf eens. Het wordt model YORK. Hij staat er in het antraciet, één keer met en één keer zonder gezellige kussens. We zijn het er over eens dat deze goed is. Strakker dan de rommelbank nu. Nu nog een leuk kleurtje. Liefst wil ik weer een gele bank van ruwe gemêleerde stof, maar die kleur stof bieden ze niet. Wel donkerrood. Maar eens over peinzen.

We werpen ook nog eerste blikken op eetkamertafels en keukens. Wat een wereld gaat er op ons af komen. Deze eerste dag van keuzes maken stemt optimistisch.

Geen opmerkingen: