woensdag 18 december 2013

Dokter Deen

Ik kijk weinig tv. Journaal kijk ik, sóms EenVandaag, sóms DWDD, sóms Pauw & Witteman, sóms komedies op Comedie Central. Wat een raar woord: sóms. Maar dat doe ik meestal pas laat in de avond, begin van de nacht, op momenten dat ik de slaap niet kan vatten. Doorgaans vind ik in de avonduren andere dingen meer de moeite waard dan tv kijken. 

Maar toch mis je dan dingen.De laatste dagen ben ik na het werk op de bank weer aan de Uitzending Gemist geraakt, en wel op de iPad. Met de iPad op schoot is tv-kijken háást als lezen. Uitzending Gemist bevalt me  een stuk beter dan NetFlix, wat ik maar weer op moet zeggen. Dat aanbod is te flets.

Deze week heb ik op Uitzending Gemist een interessante documentaire gezien over Stella Parton, de zingende zuster van Dolly Parton. En ik heb de documentaire gezien over de strijd tussen Rita Verdonk en Mark Rutte, zes jaar geleden. En er is nog veel meer wat ik wil zien. 

Vanochtend op mijn vrije dag kom ik terecht in de tv-serie van Omroep Max 'Dokter Deen', waar ik twee jaar geleden echt verslaafd aan was. Blijkt weer begonnen te zijn en al drie afleveringen ver. 

Het is echt mooi deze serie, de levensvraagstukken, conflicten, de generaties,  het werk, de privé, de oude moeder, de liefde, de karakters, het verleden, het leven zelf. OK, er gebeurt wel érg veel in één aflevering, het is allemaal érg samengebald en ingedikt, gelukkig dat het doorgaans in real life niet zó gaat, maar het zijn levensechte ingewikkelde dingen. gelukkig zijn er nog maar drie afleveringen geweest, anders zou ik de hele dag hooked zijn!


Geen opmerkingen: