woensdag 18 december 2013

De vooruitgang

De laatste tijd krijg ik nog maar weinig sms-jes. Maar omdat ik tegenwoordig steeds vaker berichten ontvang en verzend via Whatsapp en Wordfeud is het me niet echt opgevallen. Wel dat Vinnie me soms niet antwoordt terwijl we cruciale vraagstukken hebben. Het zijn de iPhone-to-iPhone-berichten die het niet doen, de bláuwe sms-berichten, blijkt, concluderen we. iMessages blijken ze te heten. Als hij mij zo'n 'blauw' berichtje stuurt komt het niet aan. Ik ontvang alleen nog maar groene.

Ik haat het om de provider te bellen, want dan zegt zo'n aardigste medewerk(st)er van het call center natuurlijk dat het aan mij ligt. Dat mijn sms-box vol zit (kan ik me niet voorstellen, want nieuwe telefoon) of dat de instellingen niet kloppen. Grr. Dat zegt ze dan ook. Dus hang ik weer op.

Inderdaad staat de instelling iMessage op de nieuwe telefoon op 'uit'. Hij zou automatisch op 'aan' moeten staan, lees ik op diverse helppagina's, maar dat was dus niet zo. Die zet ik handmatig op 'aan' en ter test stuur ik Vinnienog even 4 iMessages. 'Afgeleverd' staat erbij, maar hij antwoordt niet.

Ik heb me vandaag ook aangemeld bij Yellowbrick. Zodat je met de telefoon parkeergeld kunt betalen. Dat schijnt véél handiger te zijn. 'Dóe je dat nog niet? Móet je echt doen!' Ook allemaal weer onbegrijpelijk. Bij de post ligt nu o.a. een Yellowbrick-kaartje dat je in een plastic hoesje in de voorruit moet leggen. Wat voor plastic hoesje? Soms háát ik vooruitgang.

Geen opmerkingen: