zaterdag 28 december 2013

Ziggo Dome

Grote uitdaging, deze dag. Van Reenskes moeder heb ik een maand geleden twee entreekaarten à 49,50 gekregen voor iets met Panet Earth in Ziggo Dome. Planet Earth in concert. Hartstikke lief natuurlijk. Ik ben daar nog nooit geweest, ik heb weinig aandrang en een beetje een afkeer van de omgeving rond Amsterdam Arena. Bij bij Planet Earth - waar Bobby erg van gecharmeerd is - val ik altijd binnen vijf minuten in een diepe slaap.  Maar, zeg ik dapper, toch aardig, die kaarten, en het is een erváring.

'Planet Earth in concert' blijkt een concert voor duizenden mensen en Ziggo Dome een ongelofelijke theaterfabriek, geheel op efficiency gebouwd. Er kunnen 20.000 mensen in! Waar komen al die bezoekers vandaan? Hoe weten ze van dit concert? Waarom trekt het ze? Nergens in het gebouw is niks gezelligs. 

De Britse componist van de muziek bij Planet Earth dirigeert het Gelders Orkest die de muziek live speelt. Zijn inleidinkjes wordt op een groot scherm opgebeamd. Dat is leuk. Goeie spreker.  Het is best mooi, die film, die muziek. Daarover hoort u mij niet klagen. Maar die omgeving! Alleen al het vinden van het gebouw en een parkeergarage. Het is net of je op een andere planeet bent, een eeuw verder, waar mensen helemaal geen contact meer hebben met de natuur en de aarde. En elkaar. Zo grootschalig geregisseerd, alleen bedoeld om heel veel geld te verdienen.

Geen opmerkingen: