woensdag 11 december 2013

Knooppunt Hoevelaken

Knooppunt Hoevelaken 1954
Ik heb om 15 uur een afspraak in Hoevelaken en plan mijn rit zo dat ik er om 14.50 zal zijn. Maar dan verdwaal ik ineens op Knooppunt Hoevelaken en kan ik pas in Barneveld weerom. 

De TomTom verwijst mij vervolgens niet langs de snelweg terug maar dwars door de binnenlanden tussen Barneveld en Hoevelaken. Ik denk nog Hùh? moet ik dat wel doen? Misschien ìs het wel slim. Maar mooi niet. Ik kom op je reinste B-weggetjes terecht. Wel mooi voor een fietstocht in het weekend, prachtige luchten, maar nu?  

Sorry hoor, sorry, put ik mij uit in excuses als ik een kwartier te laat arriveer. Blijkt dat dat een algemeen bekend probleem is. Knooppunt Hoevelaken is onlangs heringericht. Vanaf de A1 moest je altijd afslag Zwolle nemen en dan even parallel aan de A1 blijven rijden, nu moet je ineens afslag Utrecht nemen, maar daar ben je op weg naar afslag Zwolle al voorbij voor je het weet. Dan zit er niets anders op dan Barneveld.

Hierbij een foto van Knooppunt Hoevelaken anno 1954. Toen was het niet veel meer dan een rotonde. Toen was ik er nog niet.

Geen opmerkingen: