dinsdag 3 december 2013

Les Ardennes

We zijn hier vrijwel in één ruk naar toe gereden, hebben onderweg ongewild copieus geluncht in brasserie La Truite in het dorp Wellin en boodschappen gehaald in de Colruyt aldaar, en sindsdien zitten we in ons huisje. Wat nu?

Er zijn hier zoveel toeristische attracties in de omgeving dat het een beetje teveel van het goede is voor één week. Ik heb me nog maar niet ingelezen in de omgeving. Ik schat in dat het een dagje Namen wordt, een dagje Dinant, en een uitje naar het klooster van Chevetogne waar de broeders van die mooie Oosters Orthodoxe muziek zingen.... En dan nog een bierbrouwerij.

Je snapt niet dat mensen een huis in de Vogezen nemen om naar toe heen en weer te sjezen, als je halverwege ook de Ardennen hebt. Het is hier zo pittoresk, het ene plaatje nog leuker dan het andere. In 'ons' Daverdisse zijn veel huizen in de verhuur, voor toeristen. Het zijn waarschijnlijk veelal twééde huizen van mensen uit Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. De huizen zien er allemaal behoorlijk groot en chique uit, ook al zijn ze typisch Belgisch van stijl. Ons chaletje is een van de eenvoudigste onderkomens van het dorp. En dat is al best ruim.

Er is hier geen winkel (meer), maar wel een grote VVV, geopend vanaf dinsdag. Daar is WiFi, dus daar kan ik dinsdag een code scoren en mijn blogjes versturen.

Vanaf de VVV doen we wandeling D3, door de heuvels, de bossen en langs de beek de Lesse. Het is allemaal even eindeloos verrukkelijk.


Geen opmerkingen: