maandag 30 december 2013

Pantograaf

Dit is een van de mooiste dagen van het jaar. Een lege dag thuis. Er zijn allemaal losse eindjes in het leven, kleine dingen die je wenst en waar je nooit aan toe komt, omdat ze niet belangrijk genoeg zijn. Die ga ik vandaag halen.

Wat zijn de wensen? Daar zijn handdoekhaakjes voor de pannenlappen (want de vorige zaten aan de vorige koelkast), nieuwe waterverdampers voor aan de verwarming (due ik had heb ik vanaf dag 1 foeilelijk gevonden), een nieuwe keukenweegschaal (de vorige is onherstelbaar kapot)... Om maar wat te noemen. De Blokker in de Javastraat, daar moet je even moed voor happen. Je kunt het een spirituele uitdaging nomen. Het is er vol, krap, je kunt niets vinden en het personeel staat klemvast achter de kassablok. Als je iets niet kunt vinden, en je kunt daar nooit iets vinden, en ernaar vraagt, dan lopen ze nooit mee en wijzen ze in een vage richting.

Ook zoek ik witte kleurpotloden evenals vleeskleurige aquarelkleurpotloden, omdat in mijn aquareldoos die kleur altijd het eerste op is en ik die kleurtjes niet apart kan kopen. En een nieuwe doos omdat één kleur op is...  En ik wil graag een apparaat waarmee afbeeldingen kunt natekenen, vergroten. Zo kom ik terecht bij de firma Vlieger aan de Amstel. Beneden fantastische soorten papier, boven tekenmaterialen.

Een 'pantograaf' heet dat ding dat ik zoek, weet de verkoper. Hij heeft het niet in huis, hij kan het voor me bestellen, maar het kost zo'n 80 euro. Beetje veel, vinden we allebei. 

Geen opmerkingen: