zaterdag 21 december 2013

Zaterdag voor X-mas

Hoe erg kan erg zijn?

De AEG die ik drie jaar geleden uit zuinigheid tweedehands bij een Marokkaans jongmens in een loods in het Westelijk Havengebied gekocht had toen ik hier kwam wonen, want het zou waarschijnlijk toch erg tijdelijk zijn, is al een tijd aan vernieuwing toe. Eigenlijk vanaf de eerste dag al. Hij trilt, rammelt, pruttelt, hoest, hikt dat het een oordeel is. Onophoudelijke herrie in de keuken. Een reutelende oud mannetje.

Maar ik denk nog steeds zuinig: zonde van het geld als we straks een keuken inbouwkoelkast nemen. Maar de koelkast rammelt steeds onverdraaglijker. Ik heb vooronderzoek gedaan op internet en ben bij BCC uitgekomen. De BCC aan de Linnaeusstraat in Oost is echter te klein en heeft te weinig keus, het Gelderlandplein waar ook een BCC is ver. Burman adviseert Noord. Bobby móet mee, want hij móet tegen mij zeggen: Dóe nu maar, dat gerammel moet over zijn. Dit Buikslotermeerplein is net zo erg als in Utrecht Kanaleneiland. Wat een treurnis, dit deel van de stad. En het regent ook nog.

Dit moet de tópdag van de winkeliers zijn, maar het regent. En dan zo'n kerstorkest! Ik steek toch maar een opgewekte duim naar ze op. Ik wil geen chagrijn zijn. Wil geen chagrijn zijn. Wil geen chagrijn zijn.

Bij BCC kies ik in twee minuten hun hoge ProLine à € 199. Want ik wil wel een beetje leefruimte, ook in de koelkast. Ik háát volgepropte koelkasten. 

Pas Derde Kerstdag wordt-ie bezorgd. Kerstdiner 2013 zal nog begeleid worden door de het gereutel van de oude koelkast. 

Geen opmerkingen: