zondag 31 januari 2016

iPod

Voor de iPhone had je de iPod. Was het 2008? Ik heb toen vrij lang gewacht voor ik hem kocht. Want ik had zo mijn reserves ten opzichte van die hypes. Maar op een dag kocht ik hem toch.

Het was waanzinnig veel werk, Maanden ben ik bezig geweest om al mijn cd's op de iPod te kopiëren. Ik weet nog goed, het was aan de Looiersdwarsstraat. Vooral op vrijdagavonden en -nachten zat ik uren door te halen om mijn cd's te kopiëren. Je was al gauw tien minuten per cd kwijt. Het was heel veel werk. 

En toen dat eindelijk gedaan was kreeg je de iPhone en niet veel later de streaming muziek en leek alle werk voor niets. Maar dat is niet zo. Daarna op mijn kapelletje en nu op mijn zielenkamer staat een afspeel-apparaat waar je de iPod in kan plaatsen en dan heb je alle cd's in een minipakketje. Je kan de iPhone er ook in zetten, maar met die streaming muziek stoort die. 

Sinds de verhuizing zijn helaas de cd's nog steeds niet uitgepakt èn was de iPod kwijt. Dus al mijn oude muziek was niet toegankelijk. Ik luister wel Spotify, maar vooral met de koptelefoon. Dat is toch anders.

Maar hoera, vandaag is de iPod weer teruggevonden en nu lig ik al uren al mijn lievelingscd's te luisteren. Wat een feest! Ik luister Anouar Brahem, Conte de L'incroyable Amour. 

Geen opmerkingen: