donderdag 21 januari 2016

Van plantsoen naar park?

Och wat is het leuk, het buurtoverleg over het Plantsoen waar wij aan wonen. Het landschapsarchitectenbureau komt met een eerste schets. Zij heeft bedacht dat we van de drie plantsoenen één Park zouden kunnen maken. Een Park is anders dan een Plantsoen: niet alleen maar doorloopruimte voor hondenbezitters en hardlopers, maar meer een verblijfsruimte met meerdere functies, diverse betekenisvolle plekken, verschillende sferen, een centrum en een paar niet-te-vergeten blikvangers. Een park is begrensd, omzoomd, en heeft ingang(en) en uitgang(en). Och wat een leuke ideeën met bloemrijke oevers, speelplaatsen, bruggetjes, en een kanoverbinding naar de Vecht.

Over een maand is er weer zo'n vergadering en dan hebben ze de kostprijzen van alle onderdelen erbij gezocht en mogen we kiezen: wat wel en wat niet.  Prioritering. En dan moeten de wethouder en de Gemeenteraad het ook nog goed vinden.

Zou het zomaar gaan gebeuren? Hoe te verklaren dat dit gebeurt? Is het omdat de tijd rijp is? Omdat de gemeente Utrecht haar voormalige achterstandswijk Zuilen wil opstoten in de vaart der volkeren? Omdat wij als witte middenklasse inbreiwijkje met bewoners die de wegen kennen meer voor elkaar krijgen? Hoe dan ook: als het allemaal lukt lift de rest van de wijk erop mee en ben ik heel blij en heel trots op ons.

Geen opmerkingen: