donderdag 28 januari 2016

O Amsterdam!

Zomaar spontaan kom ik met Hani501 en Luigi een pizza te eten op de DeClercqstraat, bij Pizzeria Collina. Ik ken uw naam, zeg ik, waar zat u vroeger? Vroeger zaten ze op de Rozengracht. Dat is te ver in mijn geheugen graven. Jaren tachtig.
We zijn naar een Jaarvergadering vol pakkemansen. Zodra Hani501 20 pakkemansen (m/v) heeft gefotografeerd mogen we naar de pizzeria, hebben we afgesproken.

Ik houd echt van mijn nieuwe Huis&Tuin te Utrecht, maar wat heb ik vandaag weer een Amsterdam-snik. Al bij de Westermarkt stap ik uit de tram, zodat ik lopend wat extra Amsterdam-sfeer kan opsnuiven. Aan de Rozengracht raak ik ondermeer verzeild in Kitch Kitchen, waar ze geweldig vrolijke Mexicaanse rommel verkopen. Dingen die om de hoek zijn laat je al te vaak liggen. En eenmaal kwijt mis je ze.

De Jaarvergadering vindt plaats in gebouw De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade. Ik ben ruim op tijd en om nog tien minuten meer sfeer te kunnen snuiven doe ik een extra blokje om. Daarmee jaag ik twee medebezoeksters behoorlijk op stang. Ze lopen me achterna. Nee, zeg ik, jullie liepen goed. Ik ging alleen een extra blokje om!

Bij de pizza bespreken Luigi, Hani501 en ik onze huidige staat van (samen)wonen, onze nieuwe buurten, onze eigen kamers en onze nieuwe buren. Luigi woont tegenwoordig in een grote flat aan het Amstelpark, gelijkvloers. Daar groepeert het burengebeuren zich rond de lift. Zij hebben alle buren rond hun lift uitgenodigd en die gingen nooit meer weg, ofwel ze bleven wel tot 21u. Hani501 doet Vluchtelingenwerk in Drachten en bereidt een expositie voor te Woudsend. 

Waar we nu ook wonen, we doen allemaal wat we doen, en het verhalen erover voelt heel vertrouwd.

Geen opmerkingen: