donderdag 7 januari 2016

Bericht uit de ziekenboeg

Hoe gaat het nu met haar? Wel, het universum is weer gekanteld. Léék het allemaal de goede kant op te gaan, inmiddels is ze terug bij af. 

Wat is er gebeurd? Ik probeer 's avonds laat iets van de grond te pakken en dan schiet het in mijn rug. Zo heet dat. De pijnstiller doet het meteen niet meer. Alles steekt en brandt. Ook de gekneusde rib. Terwijl die eerst alleen aan de achterkant pijn deed, doet-ie dat nu rondom. 

Ik had het werk beloofd vandaag weer te komen, maar dat gaat echt niet. Ik moet verzaken.

De pijnstiller mag ik twee maal daags, ná het eten. Want anders kan hij de maag kwaad  doen. Hij zou in principe 12 uur moeten werken. Dus mag ik pas weer om 7.30u een pil, na het ontbijt. 

Ik ga in mijn eigen kamer liggen jammeren en kermen. Vanuit daar roep ik om 07.30 uur: Zuster! Maar Zuster slaapt zijn slaap-der-onschuldigen en hoort mij niet. Eenmaal wakker geschud maakt hij een bammetje en mag ik weer een pil.  

De rest van de ochtend bestaat uit proberen zo liggen dat er zo weinig mogelijk pijn is en te googelen op rugklachten en de werking van mijn eerst wel en nu niet meer werkende pijnstiller. 

Geen opmerkingen: