woensdag 27 januari 2016

Plantenbak

Fijn dagje hebben de hoveniers uitgezocht om onze plantenbak uit te scheppen. Ik weet niet meer of ik de kwestie al behandeld heb, maar die plantenbakken zijn een ramp. Eerst zat er vette klei in die überhaupt niet doorliep. In de hele straat stonden die plantenbakken onder water en gingen de plantjes dood. Treurig treurig treurig. 

Bij ons hadden ze afgelopen op ons verzoek in september de vette klei wel vervangen door rulle aarde, maar dat hielp nog steeds niet bij ernstige regenbuien. Bobby had in de zijkanten van de bakken al zes grote gaten geboord, maar ook die slibden dicht met modder.

Wij poogden de hoveniers er de schuld van te geven, maar die wezen natuurlijk naar de aannemer en de bakken. Toen zijn we in harmonie overeengekomen dat ze het zouden oplossen en dat we samen de financiële schade delen.

Nu is het zo ver. Het is allemaal zo simpel. Dat je er zelf niet opkomt! Ze komen voorrijden met een vrachtwagentje vol handige spullen. Eerst  een blauwe doek om de aarde op te scheppen. Dan gaan ze - een stuk lager dan Bobby had gedaan - nieuwe gaten boren. Want die gaten van Bobby lopen vol modder. Inderdaad. Dan leggen ze er grind op, dan kaasdoek, en dan kunnen als het goed is die gaten niet meer vol modder lopen.

Geen opmerkingen: