zaterdag 6 oktober 2018

Apparatenstress

Apparatenstress. Ik heb het weer. Ik word voortdurend aangemaand om mijn 'systeem' op de iPhone te updaten, maar dat kan-ie niet want de iPhone is te vol.  Ik ben al begonnen met de foto's uit de iCloud te halen, maar dat moet één voor één downloaden en opslaan. En dat voor 2200 foto's. Gisteren heb ik 200 gedaan. Uren.

Ik vertel het maar niet aan Bobby, anders begint hij weer een lange tirade tegen Steve Jobs. Misschien heeft hij wel gelijk. 'Hoe was je dag?' vraagt hij als hij thuis komt. 'O gewoon', zeg ik.

Vandaag bestudeer ik weer de opslag. Er staat dat het updaten van het systeem 1,6 GB kost en die heb ik dus niet vrij. En ook al gooi ik vrijwel alle apps eraf, die 1,6 GB krijg ik echt niet vrij. Ik google en google en zie dat dit niet mijn particuliere probleem is maar die van de iPhone6 met een geheugen van slechts 16 GB.  (Zie ook dat je bij Android smartphones wel geheugen kan bijkopen, maar niet bij de iPhone6. Nieuwere iPhones hebben 64 of 128 GB geheugen.) Het 'systeem' neemt bijna de helft van die 16 GB in beslag. En als ik dan nog eens mijn 'opslag' bestudeer, wederom, zie ik dat niet de foto's het probleem zijn maar dat het grootste deel gevuld wordt door 'media'. Media? 

Ten langen leste hang ik de iPhone maar aan de computer en daar lees ik dat er heel veel muzieknummers op mijn iPhone staan. 409 nummers. 23 uur en 59 minuten. Huh? Dat moet via ‘automatisch synchroniseren’ ofzo gebeurd zijn. Als ik de nummer binnen iTunes op de computer probeer te deleten gebeurt er niets. Het kan geloof ik alleen op de telefoon, en weer één voor één. Grr! En terwijl ik zuchtend aan de klus begin gaat de telefoon ineens via de computer wel het systeem op de iPhone updaten. Uren ben ik ermee bezig. 

Het enige fijne hieraan zal zijn als het allemaal eindelijk lukt dat het allemaal lukt. Dat ik uiteindelijk de dingen zelf kan oplossen.

Geen opmerkingen: