zondag 7 oktober 2018

Atelierroute

Ter invulling van de zondagmiddag gaan Bobby en ik op Atelierroute. Er zijn erg veel adressen waar je naar toe kunt, maar wij houden het bij slechts drie, we gaan langs kunstenaars die we persoonlijk kennen. 

Dat valt niet eens mee, want het is vandaag te Utrecht behalve Atelierroute ook Singelloop, dus het is niet eenvoudig de ateliers te bereiken. Met de Singelloop doen vele duizenden mensen mee en de route die zij lopen slingert door de binnenstad en omliggende wijken en is met hekken en bewakers hermetisch afgesloten voor overstekend verkeer. Wij wonen in Noord-West, willen naar Oost, en moeten van A naar B de route wel 3 x de Singelloop oversteken. Maar je kunt/mag ‘m niet oversteken, ook niet als fietser. ‘n Heel machteloos gevoel geeft dat. Maar uiteindelijk lukt het gelukkig toch om in Utrecht-Oost te geraken.

Schetsboek Elly Hees
We gaan op bezoek bij Karin Pijper, Elly Hees en Doritha Hoffman. Bobby heeft ooit een hele leuke tekencursus gedaan bij Karin, maar die geeft ze niet meer. ik heb ooit een hanger van een prachtig gepolijst plakje hout van haar gekocht. Nu probeert ze een cursus Striptekenen-voor-Kinderen aan de man te brengen. Er komt een moeder met een dochtertje met een hazenlip. Ze mogen aan de keukentafel gaan tekenen.

Elly was ooit de ontwerper van ons Vakblad, in het jaar 2000 ofzo. Zij was ook jarenlang onze vaste illustrator. Daarna is zij succesvol illustrator geworden, vooral van kinderboeken. En nu maakt zij daarnaast vrij werk. Ze heeft een atelier aan de Lange Nieuwstraat. Veel van haar vrije werk is geïnspireerd op de natuur. Ik vind het erg mooi wat ze doet en wil meteen wat kopen. Zie boven. Dat gaat Bobby wat te snel. 

Doritha heeft een atelier in de Schalkwijkstraat samen met haar broer. Ze maken allebei hele mooie rake tere aquarellen, portretten. En ze kleien nu ook portretten. Heel mooi aandachtig en gevoelig zo niet etherisch en raak. Het is bijzonder in de ruimtes te zijn waar ze bijna altijd alleen zijn en creëren. En nu dan mensen over de vloer.

Geen opmerkingen: