woensdag 24 oktober 2018

Chinese loempia's uit de oven

Tegenwoordig zoek ik vaak op ‘Skinny Six’ van het blog ChicksLoveFood voor inspiratie voor de vastendagen en zo stuitte ik op een recept voor loempia’s-in-de-oven. In filodeeg. Een heel avontuur. Ik had het gisteren al willen maken maar toen kreeg Bobby onverwacht een voetbalvriend op bezoek en die zette ik toch liever iets substantiëlers voor. Dus vandáág de loempia’s. Dat filodeeg vind ik moeilijk. Het schijnt niet erg calorierijk te zijn, anders dan bladerdeeg, maar je moet het mooi wel met olie instrijken.

Onder het recept tipt iemand dat je het beste filodeeg bij de Turkse winkel kan halen en die tip ga ik een volgende keer zeker opvolgen. Want het filodeeg uit de diepvries van AH is een beetje uitgedroogd en diverse vellen zijn gebroken. Dat vouwt niet makkelijk. ‘t Is dat je twee velletjes op elkaar moet leggen en met olie insmeren dat het nog een beetje houdt. De vulling bestaat uit een paar minuten gewokte prei, geraspte wortel, taugé en reepjes omelet, op smaak gemaakt met sojasaus. Dat mengsel vouw je in het deeg tot een envelopje, olie erover strijken, en dat gaat een kwartiertje in de over. Simpel als wat. Ik ben er erg trots op. Beetje zoete chilisaus erop en smullen maar.

Geen opmerkingen: