dinsdag 30 oktober 2018

Koudelka

Ik heb er zondag een net, volwassen, professioneel, bevlogen en inhoudelijk stuk van gemaakt, van mijn bezoek van afgelopen vrijdag aan Kunsthal Helmond. Ik weet niet of u mijn belevenis met de Stasi-suppoosten meegekregen hebt, maar ik zee tegen Françoise van Museumkijker: 'Zo'n stuk wil je zeker niet?' Ze had er wel hard om moeten lachen, zee ze terug, maar nee, inderdaad, zo'n stuk wou ze niet.

Ze herkende het echter wel, frustrerende ervaringen in musea: 'Huis Marseille had dit voorjaar een expositie over de Dusseldorfer School, schitterende foto’s van Ernst en Hilla Becher en "navolgers". Niet over geschreven nadat de woordvoerder tot zijn spijt moest vertellen dat er een verbod rustte op persfoto’s behalve drie matige.' En: 'In Berlijn heb ik een aanvaring met een suppoost die mijn damestas een rugzak vond die een kluis moest, terwijl ik de tas niet als rugzak droeg maar ‘gewoon’ kruislings, tas op buik... Ik kan me je ergernis heel goed voorstellen!'

Hier kunt u de uiteindelijke bespreking lezen.

Niet om het een of ander, maar Hani501 is nu ook medewerker aan Museumkijker.nl geworden, zij is onze correspondent Noord Nederland.  Ga maar eens kijken. Zij schreef al over Alberto Giacometti en Lynn Chadwick in Museum De Fundatie in Zwolle en over Tjibbe Hooghiemstra in Museum Belvedère in Heerenveen. Je wil er allemaal zó naar toe.

Geen opmerkingen: