donderdag 4 oktober 2018

Streekromannen

Streekroman-auteur Gerda van Wageningen is het nu helemaal voor Schoonmama. Ze heeft het boek ‘Zilver’ uit en gaat nu door met Maeve Binchy. Als ik op bezoek kom stapt er een jonge vrouw binnen, Hindoestaans ofzo, die sociaal pedagogisch medewerker is en in een kast in dit revalidatiecentrum twee grote letter boeken had gescoord die Schoonmama helemaal niet bevielen. Amerikaanse trash vond ze die. Dus spellen we de namen uit van de streekromanschrijfsters van deze wereld: Jos van Manen-Pieters, Annie Oosterbroek-Dutchen, Mien van ‘t Sant en noem maar op. Het meisje schrijft de namen allemaal netjes op.

Ik verwacht eerlijk gezegd niet zo veel resultaat van haar zoektocht en zal me dus op de Grote Letter-kast te Zuilen richten. Was dat vroeger een kast met streekromans, tegenwoordig is het meer een bonte indifferente verzameling genres, waar gauw mee mis schiet, heb ik al gemerkt. Maar Gerda van Wageningen is favoriet, die ga reserveren en scoren.

Mutti las deze boeken vroeger ook. Ze had een abonnement, ik geloof dat er elk kwartaal een nieuwe bij kwam. Toen ik het huis uit ging om te studeren werd mijn slaapkamertje de logeerkamer en boven het logeerbed kwam een plank met al die streekromans erop. Als ik me verveelde las ik ze.

Verder los ik alle vraagstukken van Schoonmama op. Ze wil graag koekjes, kaneelbeschuitjes om precies te zijn, maar die hebben ze niet on bet winkeltje van het revalidatiecentrum. Wel hebben ze Franse wafeltjes. Verder heeft ze nood aan een glas druivensap, een pakje Danoontje, een proteïne-drankje, een flesje water.

Geen opmerkingen: