zaterdag 20 oktober 2018

Kilometers

Met de Geschwister met ons vijven doen we de NS-wandeling van Baarn naar Hollandse Rading. In mijn begintijd in Amsterdam jaren tachtig deed ik die ook met enige regelmaat, maar sinds ik autorijd heb ik ‘m geloof ik niet meer gelopen. Hij loopt heel anders dan toen. 

Het is een prachtige herfstwandeling dag in een prachtig bos. Er zijn veel mensen van onze leeftijd die de route lopen, en groupe. Auto bij Hollandse Rading, trein via Hilversum naar Baarn, dan eerst een koffie bij café-restaurant De Generaal, en dan op naar Lage Vuursche. Naar de pannenkoekenrestaurants.

Welke foto erbij te plakken? De ‘rijtjesfoto’s’ zijn eigenlijk het leukst, daarvan worden er elk jaar diverse gemaakt. Maar die zijn zo privacygevoelig. Een leuke foto is als we allemaal voor het hek staan van Paleis Soestdijk. Of op een hek zitten in het bos. Of als we elk een grote pannekoek met spek en stroop eten in Lage Vuursche (fotobijschrift: ‘Lucie Theodora op haar vastendag’). Nee, die publiceren we maar niet.

Een spekpannekoek met stroop is zo’n 550 kcal. Wandelen kost 65 kcal per kilometer, dus als wij 13 km wandelen is dat 845 kcal. Dus zo erg is die pannekoek nu ook weer niet.

Het is onmiskenbaar: allemaal worden we een dagje ouder. Gespreksonderwerpen zijn ditmaal onder meer het haar, de rimpels, het geheugen en het gehoor. Zus4 is de eerste die een gehoorapparaat gaat uittesten. Ja, dat gehoor... Wat is het moment dat je het gehoorapparaat gaat uittesten? Als je huisgenoten zich echt gaan ergeren als jij alsmaar vraagt: wat zeg je?

Geen opmerkingen: