donderdag 10 januari 2019

Bonen

Het andere innovatieve vleesvervangende product dat ik kocht waren dus Boon Ballen. De bedenker heet Michael  Luesink en hij heeft zijn bedrijf in Den Bosch. Daar heb ik hogere verwachtingen van dan van die spinazieburger van gisteren. Ik houd erg van peulvruchten, maar  veel verder dan chili's en kapucijners-met-uien-en-spekjes-en-piccalilly kom ik meestal niet. De Indiase keuken doet er wel veel mee. Maar (begin ik weer te maren) ik vind veel bonen-in-blik te zacht. En zelf koken vergt een vooruitziende blik, want droge bonen moet je een nacht weken en dan nog eens 40 minuten koken. Dat past niet bij mijn dagelijkse ad hoc beleid. In die zin is dit soort 'innovatieve producten' misschien toch wel geschikt voor mij.

Vanavond wordt het dus of Boon Balognese: spaghetti met Boon Ballen Chili, linzen en verse basilicum. Er zit ook een handje walnoten in en een beetje kaas erover. Of het wordt Zoete Aardappelcurry met Boon Chili Ballen. Er zit een hip kipkruidenmengsel genaamd Love Your Chick in, bestaande uit geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano.

(De curry van dit recept is verrukkelijk, maar de bonen ballen vallen best tegen. Ze zijn niet vies, maar ook niet bijzonder smaakvol. Kun je net zo goed falafel- balletjes nemen.)

Men kan bonenburgers en dergelijke ook zelf maken. Tuurlijk. Misschien nog lekkerder. Zie bijvoorbeeld van Yvette van Boven: https://www.vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven/lees/recepten/alle-hoofdgerechten/bruine-bonen-burgers.html

Geen opmerkingen: