donderdag 17 januari 2019

In de wijk

Het miezert nogal dus ik ga voor één keer met de bolide naar het koor in Utrecht-Oost. We hebben Jaarvergadering en beginnen al om 18.45u. Google leidt me langs de Karl Marxdreef. Daar in het regenachtige avondduister komt een enorme sliert donkere busjes met blauwe zwaailichten me tegemoet. Het is ME. Spooky. Heb ik wat gemist?

Als ik vele uren na het koor thuis kom blijft er een eindje verderop bij ons in de wijk bij de moskee (de Abi Bakr Issidik-moskee) een Pegida-anti-islam-demonstratie plaatsgevonden te hebben. Daar was die macht ME-busjes voor. Die demonstratie zou eerder in de wijk Lombok vlak bij het Centraal Station plaatsvinden, maar die werd twee keer afgelast. Dan maar op Zuilen, zullen ze gedacht hebben. 

De Wijkraad en de kerken (die twee kleine kerkgemeenschappen, PKN en RK, die beide haast geen leden meer hebben, niet de grote evangelische) hebben hun solidariteit aan de moskee betuigd. Het moet toch angstig zijn als zo'n beweging bij jou komt ageren. Zij hebben gezegd: er is plek voor iedereen in deze wijk, wij leven allemaal naast elkaar. 

Het ging uiteindelijke om slechts twintig demonstranten en dus een film, en om de film een wand om de film van de buurtbewoners af te schermen en een muur van ME. En na afloop zijn er veel ruiten van auto's ingetikt. Wat een wereld. Ik woon drie straten verder en merk er helemaal niets van.

De DUIC:

Geen opmerkingen: