woensdag 9 januari 2019

De Spinazie Schnitzel

Door al dat solliciteren hier & daar & overal kom je steeds in nieuwe omgevingen terecht. Virtueel in elk geval, of in gedachten. Zo stuit ik op een Rotterdams communicatiebedrijf dat een hoofdredacteur zoekt voor een platform, waar de levensmiddelenindustrie hoopt te communiceren met de consumenten over zaken als voedselveiligheid en gezondheid. Veel mensen hebben een groot wantrouwen jegens de levensmiddelenindustrie, en soms is dat terecht en soms ook niet. En in 2016 hebben industrie en overheid bedacht dat die partijen meer met elkaar moeten communiceren. Ik heb het allemaal omstandig bestudeerd en weet het nog niet. De baan is half commercieel natuurlijk, en diep in Rotterdam. Files!

Enfin, op die site lees ik een artikel over een leuke jonge ondernemer die een innovatieve gezonde vezelrijke vegetarische bonenburger ontwikkeld heeft en fabriceert. Er staat bij dat AH maar één product uit de lijn verkoopt, maar Jumbo de hele lijn. Bij Nichtje in de koelkast zie ik die bonenburgers liggen. 

Fiets ik vandaag toevallig langs een Jumbo! Kom ik thuis met Boon Ballen Chili én twee spinazie-schnitzels! Tot nu toe kocht ik nooit zulke vleesvervangers. Alleen ‘speckjes’ en ‘kipstuckjes’ van De Vegetarische Slager. Maar wie weet zijn die schnitzels wel lekker.  Op de site van de fabrikant van de spinazieschnitzels zoek ik een recept, en zo schaft vandaag de pot stamppot bietjes (met gekaramelliseerde ui en appel en walnoten) èn spinazieschnitzels. 

(Rapport achteraf: de bietenstammpot met al die lekkere dingen is verrukkelijk, maar de spinazie schnitzel: mwà.)

Geen opmerkingen: