dinsdag 8 januari 2019

Oppastante

Om kwart over acht ‘s ochtends komt Zwager3 voorrijden. We gaan samen naar Oosterbeek. Hij gaat me inwerken als Oppastante bij de Bébé’s. Nichtje moet werken. Ze blijkt een thuiswerkdag te hebben en werkt voor de gezelligheid op zolder. Waarschijnlijk ook omdat ze ons dan een beetje in de smiezen kan houden.

Ik beleef aan een stuk door leermomentjes. Nu de Bébé’s middagslaapje doen kan ik even verslagleggen.

Mijn 15 leermomenten tot nu toe: 1. Geen water in het speelgoed-theepotje doen, dat morst maar. Spélen dat er thee in zit. 2. Gordijnen dicht bij de slaapjes. 3. Bébé2 huilt bij haar 11-uur/slaapje. Heeft ze nog honger. Moet ze flesje melk. Stond niet in de instructie. 4. De speen. Niet vergeten. Met speen is ze onmiddellijk stil. 5. De bakjes voeding voor Bébé2 liggen niet in de koelkast, maar in de vriezer. 6. Magnetron 2 minuten op 1000. 7. Het Babykookboek is inspiratiebron voor de recepten voor de babyhapjes. 8. Bébé1 eet bij de lunch een halve boterham met pindakaas, maar wil liever plakjes metworst. Ze krijgt er drie. 9. Zwager3 en ik horen in de woonkamer het huilen der Bébé’s op hun slaapkamer niet. Nichtje werkend op zolder hoort het wel. Wij zijn een beetje doof, vrees ik. Ik luister om de 2 minuten onderaan de trap, maar mis het huilen toch.,Nichtje zet de babyfoon in de woonkamer. 10. Bébé1 wil niet slapen en niet in de slaapzak. ‘Opa!’ Opa legt haar toch ook in bed. Op de babyfoon een huilende Bébé. 4 minuten tot ze in slaap valt. 11. Bébé2 wil op schoot, alleen maar op schoot. Nou goed dan. 12. Is deze luier nat of droog? Ik vind ‘m niet erg nat, zeg ik. Ik vind ‘m nat, zegt Zwager3. Dus verschoon ik hem. 13. Wat is de voor-en de achterkant van de luier? Zwager3 legt het nog eens uit. 14. Zwager3: Je hebt de verkeerde luier. Bébé1 krijgt de grote luiers, Bebé2 krijgt de kleine. 15. Allebei willen ze niet in de slaapzak, en ze trappelen als een gek, maar dan moet je als Oppastante maar even doordrukken. 

Tijdens het middagdutje is het tamelijk saai, oppassen. Als de Bébé’s eindelijk allebei tukken dutten Zwager1 en ik ook weg op de bank.

Geen opmerkingen: