donderdag 3 januari 2019

Pamperen

Ha! Nichtje komt langs met de beide Bébé’s die allebei alweer wat groter zijn. We eten lange vingers en bonbons die nog over zijn van Bobby’s verjaardag en ruiken dan dat Bébé2 een schone luier behoeft. Het jonge moederschap is je reinste multitasken, en laat ze bij het vertrekken nou net de luiers vergeten zijn. Dus wij met ons vieren lopend naar de plaatselijke Etos, waar de luiers net in de aanbieding zijn. Wandelen met twee Bébé’s schiet ook niet op. 

Laatst vroeg Nichtje of ik misschien een dag op de Bébé's wilde oppassen. Te Oosterbeek. Van 08 tot 18 uur. Ja zei ik. En toen: Hélp. Hoe moet dat? Ik ken ze nauwelijks. Hoe doe je dat, twee baby’s? Zwager3, hun opa, zei dat hij oppassen in zijn eentje best lastig vond. Ik ben een absolute beginner. Wat is hun schema? Waar vind ik alles? Waar is de melk? Waar zijn de schone kleertjes als ze alles onder poepen? Wat als ze tien uur lang huilen? Allebei? Kan ik wel met baby’s spelen? Ik ben erg goed in doemscenario’s bedenken. 

Nu ga ik volgende week in training voor Bébé-oppas. Zwager3 gaat me inwerken. Vandaag met ze over de vloer denk ik: Waar maak ik me druk over? Ze zijn inderdaad heel makkelijk en lief. Ik ga ervoor.

Geen opmerkingen: