dinsdag 1 januari 2019

Jaarwisseling

Het eerste jaar dat we hier te Zuilen woonden stonden om twaalf uur 's nachts alle nieuwe buren vol verwachting met hun glaasje champagne op straat. Klinken en zoenen. Nu is het drie jaar verder en zijn de mensen af en aan wel en niet thuis. Vooral in de huizen waar het afgelopen jaar nieuwe baby's zijn geboren zijn feestjes. Jonge ouders willen natuurlijk hun eerste Oud & Nieuw met kind niet weg van huis. Gelukkig is de straat is minder leeg dan op Eerste Kerstdag, toen was ongeveer iedereen weg.

Er zijn her en der wat feestjes en wat vuurwerk. En met onze directe buren raken we in een vurig gesprek over Chinese restaurants. We horen over een goed Chinees restaurant in een winkelcentrum De Klop in Overvecht, waar ik nog nooit van gehoord heb, waar ook een Lidl zou zijn. Veel dichterbij dan het grote winkelcentrum Overvecht. En over vrijwilligerswerk met demente bejaarden bij een opvang hier in de buurt. Altijd leuk en leerzaam ook, met buren kletsen. Er lopen Marokkaanse 'buurtvaders' rond, in gele hesjes, die iedereen een hand komen geven. Volgens mij hebben wij voor het eerst geen autobranden in de wijk.

Wel zijn de zwanen weer verdwenen. Vorig jaar kwamen ze ook in november, vluchtten ze rond oudjaar en kwamen ze na de jaarwisseling niet meer terug.

En als we wakker worden is de straat schoon, is het weer rustig en zijn bijna alle festiviteiten voorbij. Ik hang alvast slingers op voor de laatste ronde.

Geen opmerkingen: