maandag 3 januari 2022

Privékliniekje

Vanwege dat de ziekenhuizen wegens Corona hun zorg afgeschaald hebben zit ik ineens in een dermatologisch privékliniekje in OpBuuren, een raar oudhollands nepwijkje aan de Vecht bij Maarssen, met nepgrachtjes en nepgeveltjes. Op het oud-Hollandse pleintje zitten geen winkeltjes of cafeetjes, zoals je zou verwachten, maar gezondheidsinstituutjes, fysio, schoonheidssalons en dus ook een dermatologisch kliniekje. Ik krijg meteen na binnenkomst een folder in de handen geduwd waarin te lezen valt dat een bezoekje minimaal 95 euro kost en als er iets moet gebeuren wordt al snel het hele eigen risico (€385) opgesoupeerd. 

Ik heb een ‘plekje’ op mijn schouder. Een plekje dat er niet hoort. In september toen het er ineens was heeft het heel erg gebloed en het genas het maar niet. Inmiddels is het gekalmeerd, maar - zei de huisarts en zegt nu ook de private dokteres - 'Het hoort er niet' Laten we het maar weghalen.' Ik ben het ermee eens. Ja, zegt ze, dat gaat u inderdaad zeker uw hele eigen risico kosten. Op het foldertje dat ze meegeven staat ook dat de zorgverzekeraar als je in het eerste kwartaal behandeld wordt ook het eigen risico van vorig jaar kan aanspreken. Dat wordt een kostbaar grapje. 

Zou dat in het ziekenhuis waar ik even niet terecht kon nu even duur zijn? Bij het Diaconessenhuis staat onder het kopje 'Verwijderen van goedaardige plekjes van de huid': 'De prijzen variëren van €72 tot €430'. 

Geen opmerkingen: