maandag 17 januari 2022

Hedendaags betalen (1)

Tot nu toe leidde de opdracht uit München vooral tot vreugde. De Kundin heeft de tekening ontvangen. Iedereen blij. Alleen lukt het haar niet om geld over te maken naar mijn bankrekening, ondanks toch een internationaal IBAN-nummer. Of ik PayPal heb. Eh... Ik herinner me dat ik dat ruim 15 jaar geleden aangevraagd heb, toe ik nog  in de Jordaan woonden, en dat ik het niet snapte en  heb laten zitten. Dus er is nog ergens een account. Het lijkt me ineens enorm bijdetijds om aan Paypal te doen.

Meer dan uur ben ik bezig om dat account te activeren, want het telefoonnummer dat er aan was gekoppeld was mijn oude vaste nummer in Amsterdam en daar kunnen ze natuurlijk geen codes naar sms-en. Nou ja, om kort te gaan, het lukt me uiteindelijk via telefonische hulp (na langdurig zoeken naar een telefoonnummer en dan een half uur te cruisen op een keuzemenu, om alles te activeren, en om een sms-je naar de Kundin te sturen, waardoor er nu een bedrag op mijn Paypal staat. Ik trots.

Maar voor maar heel even. Want wat nu? Hoe komt dat geld nu op mijn bankrekening? Ik krijg al dagen de melding dat het niet lukt. Dat er een probleem is. Er is op hun site een 'helpcentrum' en een 'actiecentrum' en dan krijg je automatisch aangemaakte antwoorden. Als je hen belt word je er na een koers door het keuzemenu vervolgens weer uit gegooid. Grr. Had ik haar maar om een bankbiljet per post gevraagd.

Geen opmerkingen: