zondag 30 januari 2022

Zondag

Vandaag doen we de piramide van Austerlitz. Die ligt tussen Zeist en Woudenberg, vlak bij het Henschotermeer waar ik vorige week was. Ik was er nog nooit, want het leek me stom. De Fransen die een piramide aanlegden als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Maar ja behalve stom is het ook wel weer curieus. 

In tegenstelling tot bij het Henschotermeer met al zijn slagbomen is hier is wel gewoon een grote gratis parkeerplaats, en een uitspanning met een vintage speelplaats van het genre dat men ooit Lunapark noemde. Op zondagmiddag zijn er aardig wat ouders met kindjes en gezinnen met honden. De trap naar boven telt 80 treden. Ooit kon je boven op die piramide bij helder weer uitkijken naar Alkmaar en Leiden en Zwolle, en zag je daar de Zuiderzee, maar nu zie je eigenlijk alleen maar bos. 

Het is een mooi bos, weer heel anders dan onder Hilversum, en de groene paaltjesroute is niet helemaal duidelijk, we komen een radeloos echtpaar tegen dat ‘m al bijna twee keer rond is gelopen, maar we hebben een wandelkaart mee en een route-app, dus daar komen we ook wel weer uit.



Geen opmerkingen: