woensdag 5 oktober 2022

Herfstanemonen

Het ziek thuis in isolatie zijn begint me al aardig de keel uit te hangen. Vanmorgen heb ik tegen beter weten in weer een test gedaan, stel je voor dat de uitkomst negatief zou zijn, maar dat is-ie natuurlijk niet. En dan ga ik bij wijze van bezigheidstherapie maar wat bloemen tekenen. Andere onderwerpen komen even niet bij mij op. 

Voetballers zou kunnen, maar voor mij springt er momenteel niet een voetballer uit. Ik dacht over Cody Gakpo, maar die is PSV, of over Remco Pasveer, de doelman van Ajax, maar die heeft gisteren tegen Napoli zes ballen door laten gaan. Die is dan ineens ook geen held meer. Wat een hard gelag. Toen ik twee jaar geleden de toenmalige Ajax-keeper Onana tekende was hij de held, die heeft helemaal afgedaan. Ziyech had ik getekend, maar die is naar een buitenland vertrokken, evenals Memphis en Frenkie de Jong die nu bij Barcelona op de bank zitten.

Heb ik al verteld van het nieuwe seizoen Trage Post? Ik had mijn tekening van voetbalster Esmee Brugts gestuurd naar een jonge theatermaker die in mijn poule zit. Bij Trage Post sturen tien weken lang tien mensen elkaar een kaartje. Elke week krijg en stuur je een kaartje. Elke deelnemer heeft opgegeven welke haar of zijn interesses zijn en daar kun je dan wat bij maken of zoeken. Ik zoek steeds uit mijn tekeningen een die bij de interesses van de persoon in kwestie past. Daar maak ik een dubbele kaart van. Deze jonge theatermaker zei van voetbal te houden, maar ik wist natuurlijk niet voor welke ploeg hij is. Veel mensen buiten Amsterdam zijn anti-Ajax dus die maak je niet blij met een Ajax-voetballer. Dus stuurde ik Esmee (PSV/Oranje).

Hij is zo enthousiast van mijn tekening dat hij voor zijn beurt mij al een kaartje terug stuurt. Ik hoef niet te antwoorden, schrijft hij, mag wel, en hij stuurt tzt nog een kaart.

Trage Post:

Geen opmerkingen: